Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud se coronavirem nenakazí 60 procent populace, vrátí se zpět, jako druhá vlna.

0 0
možnosti
0 0
možnosti

Protestuji proti vašemu užití pojmu "druhá vlna". Tento pojem se u epidemií používá pro případ, kdey epidemie zcela odezní a najednou se objeví znovu. Někdy po několika měsících, jindy i po letech. Druhou vlnu dnešní epidemie můžeme čekat možná na podzim, možná na jaře příštího roku a možná také nikdy. Naproti tomu kolísání počtu nových případů není nic jiného, než pokračování současné první vlny.

A používat jako příklad Singapur je úplně mimo. To je natolik specifická země, že s ní nemůžete srovnávat žádnou jinou. Singapur dočasně zavřel hranice s vyhlídkou brzkého konce epidemie. Tento předpoklad se však nenaplnil a tak, volky nevolky, museli hranice zase otevřít. Tato země totiž s uzavřenou hranicí nepřežije déle, než několik týdnů. Nemá na svém území např. žádný zdroj pitné vody a jsou tu i další důvody. Měli na výběr nakazit se s tím, že většina národa přežije anebo umřít hlady a žízní nenakaženi. Co byste si vybral vy?

1 0
možnosti

Děkuji za Váš názor. Diskuse je prospěšná. Ale k podpoře mého názoru na "druhou vlnu" odkazuji například na článek v The Guardian ze dne 20.4. Peter Beaumont: Will there be a second wave of coronavirus?, link: https://www.theguardian.com/world/2020/apr/20/will-there-be-second-wave-of-coronavirus-.

0 0
možnosti

Dle mého názoru přijde druhá vlna na podzim - až se ochladí a bude sychravé počasí. Vychází to z logiky věci, že virus se šíří rychleji ve vlhkém a chladném počasí. To by znamenalo zastavit ekonomiku na rok, což je však čirá fantasmagorie - tak dlouho ekonomika nevydrží. Tedy by se měla udělat nějaká rezerva do podzimu, protože druhá vlna může být daleko silnější než první - kvůli počasí. A to i za cenu, že o něco stoupne počet nemocných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 604x
Pozoruji dění v ekonomice a politice a hledám vysvětlení. Poznání mi přináší vnitřní uspokojení.Mám ekonomické vš. vzdělání (Doc. CSc.)a životní zkušenosti. Delší dobu jsem žil a pracoval v USA, stát Illinois (15 let). Ale i vzdělaní se mohou mýlit a stáří není zárukou rozumu. Připouštím věcnou diskusi. 

Seznam rubrik