Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a49n 27R88á80ž

15. 1. 2022 12:44

Články obsahující v navrhovaných opatřeních výrazy "měli bychom" jsou informačně nulitní.

K fotovoltaice: Instalace fotovoltaiky na střechu domu není omezena (brzděna) žádnými byrokratickými překážkami, splnit podmínky pro přidělení dotace je jednoduché a vlastní montáž trvá dva dny. Vím to z vlastní zkušenosti. Výběr dodavatele, montáž, propojení k síti a převod dotace na účet investora trvalo čtyři měsíce. Jak fotovoltaika, tak tepelné čerpadlo záleží dnes jen(!) na rozhodnutí majitele (majitelů) domu zařadit instalaci energeticky méně náročných zdrojů elektřiny a tepla mezi své priority. Úvěr nemusí být velký, banky s tím také nedělají problém a tak dodávka efektivních zdrojů tepla a elektřiny nemusí být problém ani pro majitele domu, který nedisponuje potřebnou hotovostí.

0 0
možnosti
PG

No vidíte, zrovna to mě, a možná i další lidi, zajímá. Samozřejmě si umím najít optimistické či propagační články o levné fotovoltaice od dodavatelů. Ale článek z pohledu majitele domku by byl zajímavý. Třeba o tom jak to skutečně funguje, jakou musím mít střechu, kolik to stojí a kdy se to skutečně vrátí, aby to bylo zajímavé i pro mě, důchodce. Protože mě zaráží, proč velcí investoři zabrzdili a bez dotací se do toho nehrnou.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
JM

Gazprom nemá zmluvnú povinnosť naplniť prenajaté zásobníky. Do zásobníkov posiel prebytky z transportu a keďže nie sú objednávky, tak nie sú ani prebytky. Až tak je to jednoduché.

0 0
možnosti
VV

Nemyslim.

Vcera hlasili rano na B24 ze podle Wiesbaden vzrostly ceny topneho oleje o 30%, zemniho plynu o 10% a elektriny o 3% oproti lonskemu (vlastne uz predlonskemu) roku.

Cim to asi muze byt?

0 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 604x
Pozoruji dění v ekonomice a politice a hledám vysvětlení. Poznání mi přináší vnitřní uspokojení.Mám ekonomické vš. vzdělání (Doc. CSc.)a životní zkušenosti. Delší dobu jsem žil a pracoval v USA, stát Illinois (15 let). Ale i vzdělaní se mohou mýlit a stáří není zárukou rozumu. Připouštím věcnou diskusi. 

Seznam rubrik